Tekst

Urnenatelier Schoonhoven


Omdat ieder afscheid anders is...

 


Naast onze uitgebreide collectie in vormen, kleuren en decoraties is het dankzij het originele handwerk altijd mogelijk om uw persoonlijke wensen vorm te geven. Heeft u specifieke vragen over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Dit kan per mail via info@urnenatelierschoonhoven.nl of bel ons op 0182 - 38 79 04. Bovendien is het mogelijk om op afspraak onze showroom te bezoeken en daar uw wensen te bespreken en de uitgebreide collectie te bekijken: een bezoek is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Wilt u de prijslijst van onze urnen ontvangen? Vraag hem dan nu aan via het contactformulier.

Alle urnen van Urnenatelier Schoonhoven worden geheel met de hand vervaardigd.

Op deze pagina krijgt u via een aantal foto’s en filmpjes een indruk van het ambachtelijke productieproces.

Het hele proces, van een homp klei tot de uiteindelijke urn, duurt ongeveer 4 weken.

Productieproces - origineel handwerk

     Van homp klei tot urn...       

Na het draaien en afwerken van de urn moet deze 3 weken drogen voordat ze gereed is om voor de eerste keer gebakken te worden. Daarna wordt er een glazuurlaag op de urn aangebracht, waarna de urn voor een tweede maal gebakken wordt. Dit gebeurt bij een temperatuur van ongeveer 1250 graden celsius. Hierna wordt de urn, indien gewenst, met de hand beschilderd en voorzien van tekst en datum. Tenslotte vindt het laatste en tevens derde bakproces plaats, waarna  de urn gereed is.

Door de ambachtelijke productiewijze, de zeer grote aandacht die aan iedere urn besteed wordt, de lange droogtijd en vele behandelingen is de levertijd van de urn ongeveer 4 weken.

In de onderstaande filmpjes, ook te bekijken via de link naar YouTube, ziet u het proces van A tot Z van het met de hand draaien van een urn zien, het spuiten van de urn, het aanbrengen van tekst en het aan de urn toevoegen van een geboetseerd opject, zoals een roosje of figuurtje.


Urnenatelier Schoonhoven        Achterwetering 6a        2871 RK Schoonhoven

Telefoon: 0182 - 38 79 04        Fax: 0182 - 38 78 07        E-Mail: info@urnenatelierschoonhoven.nl